18 Kasım 2014 Salı

Kite (1998)


Bir Uçurtma ya da Bol Kanlı Liseli İntikamı...

Yönetmen: Yasuomi Umetsu
Süre: 50 Dakika
Tür: Aksiyon, Drama

Konu: 
Sawa lisede okuyan ama bir yandan da çocuklara karşı cinsel saldırılarda bulunan insanları öldürmekle görevli gizli bir suikastçidir. Özel silahı ise saplandıktan sonra patlayan mermilere sahip bir tabancadır. Kendisine görevleri veren kişiler ise polis teşkilatında çalışmakla birlikte, kendileri de dejenere olmuş ve tiksinti uyandıran insanlardır. Sawa küçük yaşından beri bu camianın içinde büyümüş olmasına rağmen, yıllar önce öldürülen anne ve babasının intikamını almak için fırsat kollamaktadır. Tam bu sırada ekibe katılan yeni bir suikastçiye aşık olmaya başlar ve işler değişir.


Değerlendirme:
Adult ve hentai anime dünyası, geri kalan anime dünyası kadar büyük ve derin. Çoğu biribirinden değişik fantaziyi içeren hikayelerden oluşan bu yapıtların çoğu ortalama anime izleyicisine ulaşmaz. Animasyon kalitesi düşük, seslendirme başarısız ve hikayesi de oldukça basit olur. "A Kite" bu konuda adult anime türünde bir devrim yarattı diyebiliriz. Film 90'ların sonunda piyasaya girdiğinde anime hala amerikada bilinen bir film türü değildi. Adeta Luc Besson'un Nikita'sından esinlendiği belli olan bu genç ve kanlı aksiyon figürü, Amerikan kültüründe de kendine önemli bir yer buldu. Quentine Tarantino'nun klasik yapıtı Kill Bill 15 dakika süren bir anime bölümüne sahiptir ve ana kötü karakterlerinden birinin geçmişinin anlatıldığı bu bölümde Sawa'nın hayatını andıran bir hikaye izlersiniz. Yine No Doubt isimli müzik grubunun "Ex-Girlfriend" isimli şarkısının klibi ise sahne sahne Sawa'nın bir tuvalette yaşadığı akıl almaz aksiyon sahnesini içermektedir. Animenin çocuklara yönelik bir pazar olduğunu düşünen batı toplumu bu filmin içerdiği şiddet ve seksten oldukça etkilenmiş gibi görünmektedir.
Filmin kendisine gelirsek, kült bir yapıt olması anlaşılır olmasına rağmen pek çok açıdan tatmin etmeyen bir öykünün ve iki boyutlu karakterlerinin anlamsız, abartılı şiddet davranışlarının bulunduğu bir film olduğu ifade edilebilir. Filmin büyük bir kısmı "cool" aksiyon sahnelerinden ibaret iken, temel hikaye olan intikam hikayesi adeta zorlama bir şekilde ilerliyor. Sonunda ise tatmin edici olmaktan uzak bir şekilde sonuçlanıyor. Filmin uzun versiyonu 10 dakika civarı daha uzun ve bu versiyon oldukça abartılı pornografik sahneler içeriyor. Bu sahnelerin çocuk cinselliğini andırmasından dolayı pek çok ülkede de yasaklanmış olduğunu hatırlatmak gerek. Kesinlikle ufak anime izleyicilerini uzak tutmanız gereken bir anime. Hatta mideniz kaldırmaycaksa sadece kült olduğuna bakıp izlemeyin derim. Alışık olmadığınız miktarda şiddetle karşı karşıya geleceksiniz.



Animasyon: 7/10
Hikaye: 5/10
Atmosfer: 6/10

Genel Puan: %62
Sonuç: Klasik bir anime olduğu doğru, ama herkese göre değil. Sömürü sinemasından ve hentaiden rahatsız olmayan arkadaşlar başarılı aksiyon sahneleri için izleyebilir.

Linkler: imdb myanimelist

İzlemek için: kissanime

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder